Als uw kind vier jaar wordt

Het moment dat uw kind vier wordt is heel bijzonder. Vanaf dat moment mag uw kind naar school. De overstap van veel thuis of bij de opvang, naar hele dagen naar school is zowel voor de ouders als de kinderen heel spannend. We doen ons best om deze stap zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. De praktijk heeft ons geleerd dat de kinderen zich vaak heel snel aanpassen.
Maar hoe gaat de aanmelding van uw kind eigenlijk in zijn werk? Met de invoering van Passend Onderwijs is de aanmelding van kinderen op basisscholen gewijzigd. Dit heeft met de zorgplicht te maken. Wilt u hier meer over weten dan kunt u klikken op deze link. U vindt daar een determinatiemodel die u inzicht geeft in het proces van de aanmelding. Ook raden we u aan op de site van Passend Onderwijs te kijken. Daar vindt u alle informatie over deze wet. www.passendonderwijs.nl. Wilt u meer weten over de wijze waarop het samenwerkingsverband waarbij we zijn aangesloten (23-05) Passend Onderwijs vorm geeft, bekijk dan de brochure eens. klik hiervoor op onderstaande link.

Hieronder vindt u de stappen uitgewerkt vanaf de eerste kennismaking tot en met de eerste schooldag van uw kind bij ons op school:
  1. In eerste instantie bekijkt u, bijvoorbeeld door de website van de school goed te bestuderen, of de school bij uw visie op opvoeding en onderwijs past. We raden u daarbij aan om altijd meerdere scholen te bekijken.
  2. Overweegt u om uw kind op de Sint Andreasschool naar school te laten gaan na het bestuderen van de website, dan kunt via e-mail, of telefonisch, contact met de school opnemen. U vraagt dan naar mevr. Petra Brinkman - van de Velde, directeur van de school.
  3. De volgende stap is nader kennismaken met de school. Het gevoel dat u heeft, als u voor het eerst een school binnenstapt is vaak bepalend voor uw keuze. Het is daarom belangrijk dat u eerst kennis komt maken op de school. We doen dat door een kennismakingsgesprek te plannen. In een gesprek met de directeur hoort u precies wat voor school de Sint Andreasschool is, en kunt u al uw vragen stellen. Ook krijgt u een rondleiding door het gebouw.
  4. Besluit u na dit bezoek voor een andere school te kiezen laat dat dan alstublieft even weten aan de school. Besluit u uw kind aan te melden laat dat dan zo spoedig mogelijk weten, middels het ‘voorlopige aanmeldformulier’.
  5. U ontvangt een ontvangstbevestiging van het voorlopige aanmeldformulier, met daarbij het aanmeldformulier. We vragen u het aanmeldformulier drie maanden voor uw kind vier wordt op te sturen naar school.
  6. U ontvangt een ontvangstbevestiging van het aanmeldformulier.
  7. Zes tot acht weken voor uw kind vier wordt, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Op basis van dit intakegesprek wordt besloten of uw kind plaatsbaar is op onze school.
  8. Indien uw kind plaatsbaar is ontvangt u de inschrijvingskaart.
  9. Uw kind wordt ingeschreven op de dag dat uw kind vier jaar wordt.
  10. Mochten we uw kind (alleen in uitzonderlijke gevallen) niet plaatsbaar achten dan hoort u dat van ons. We onderbouwen daarbij uitvoerig ons besluit en helpen u bij het zoeken naar een andere geschikte school.
  11. Voor uw kind vier jaar wordt is het mogelijk om uw kind een aantal dagdelen (max 5) te laten wennen. Deze wendagen worden tijdens het intakegesprek afgesproken.
  12. Gewoonlijk starten de kinderen de dag na dat ze vier zijn geworden in groep 1.
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande procedure nog vragen neem dan gerust contact met ons op.